Via volgende link kan je het volledige   "boekske"   downloaden en bekijken. Veel leesplezier!

Via volgende link kan je het volledige "boekske" downloaden en bekijken. Veel leesplezier!

TOPPERS

Kornuiten van de Toppers!

Wij hopen dat jullie Chirobatterijen weer volledig zijn opgeladen na 2 maanden doen wat je wil, want het wordt weer de moeite dit jaar ze. (Het school begint ook weer trouwens) Den 8ste september is het al overgang en de 15de dan de eerste normale werking met jullie lieftallige leiders.

Bon, we komen ter zake. Want wij klappen hier heel de tijd wel over ‘wij’ en over ‘jullie lieftallige leiders’, maar wie zijn wij nu eigenlijk?

Awel, dit jaar wordt jullie jaar supermegacool ineengestoken door: the one and only Tibo Maes & de ondertussen al wat ervarenere rot in het vak Jasper Brijs A.K.A Jappe.

Wij denken jullie wel in het gareel te kunnen houden, we kennen jullie al wat ondertussen. Maar om een goede wederzijdse relatie te hebben leren jullie ons best ook nog een beetje kennen eh.

 

‘Een Tibo Maes’

Dit nog iets jongere plantje is nog vrij groen aan de stengel, maar begint al enkele tekenen van evolutie te tonen. Beginnen doen we bij het begin en dat is bij de kiem/zaadje van de plant. Deze kiem is ooit geplant op de Smoutpot in een grote serre. Nadat zijn ouders hem veel water en supplementjes gaven begon Tibo Maes flink te groeien. Vanaf het moment dat zijn steeltje boven het oppervlak kwam piepen schrok hij zich een bult. Hij stond toch niet volledig alleen in deze grote serre. Neenee, naast hem stonden nog 2 plantjes. De ene al een beetje steviger en groter dan de andere. Een ding was zeker, deze planten stonden er al een pak langer. Toen hij beter keek kon hij wel iets opmerken, ze hadden beiden rosse blaadjes. Onder aan de planten stond een bordje met daarop ‘een Jarno Maes’ en ‘een Mario Maes’. Dit konden niet anders dan zijn 2 broers zijn. Jaren gingen voorbij en Tibo werd een pak sterker. Tibo begon keuzes te maken in zijn plantenleven, hij wou naar school, de Chiro, het VP en sterker nog, hij wou naar Jeugdhuis Djem. De school werd het GTI waar hij Elektromechanische plantkunde studeerde en daar ondertussen zelfs is in afgestudeerde. Hij deed dit zo graag dat hij nog wat verder gaat doen aan AP-hogeschool in Antwerpen. In de Chiro leerde hij nog meer plantenvrienden kennen en ze speelden samen tot ze niet meer mochten en leider werden. Ook in het VP werd hij leider om jonge plantjes leuke namiddagen te bezorgen. Tot slot begon hij in het jeugdhuis de knepen van het vak te leren en alle voedingsstoffen op te nemen die noodzakelijk zijn voor een stevige plant! Nu komt hij zijn plantenkennis aan jullie doorgeven samen met…

 

 

‘Een Jasper Brijs’

Op 14 juli 1998 kregen een man en een vrouw de ingeving om een nieuw fietsenmerk op de markt te brengen, Jasper Brijs genaamd. Deze ingeving heeft plaats gevonden in de Ijzerstraat in Melsele. Na het ontwerp van hun eerste fietsenmerk, volgden er nog 2 andere fietsenmerken. Namelijk een vrouwelijk fietsenmerk Meredith Brijs en nog een mannelijk fietsenmerk Evert Brijs. Na een paar keer sleutelen aan de fietsen werd er een nieuwe categorie in het fietsenmerk van Jasper Brijs gemaakt, Jappe genaamd. De evolutie van dit fietsenmerk bleef maar groeien: Jasper begon als kleine wielrenner dat uitgroeide tot een succes renner die zelfs 2de werd bij Meilse koers. Jasper is afgestudeerd aan het GTI in Beveren in het klassement van Tour de l'électricité, hij wou zijn trofee kast nog verder uitbreiden en startte daarmee als leider in het VP waarvan de trofee mooi in zijn kast staat geborgen, hierna volgde het leiderschap in de Chiro waar hij hard heeft gestreden en dat hem beloond werd. Jasper staat in het klassement bovenaan en hij heeft in dit klassement een paar seconden voorsprong op de achtervolgers waardoor hij in de (hoofd)leiderstrui het klassement mag uitrijden. Jasper had er nog niet genoeg van, hij wou een totaal andere rit gaan rijden en besloot daarom te gaan rijden in het klassement als technieker bij DP World. Ik raad jullie aan om zeker eens in de winkel te gaan kijken naar het fietsenmerk Jasper Brijs, want met zo’n goede fietsen ga je elke rit winnen. Met Jasper Brijs heb je een grote voorsprong in het klassement van de Chiro. 

 

08/09: De helft van jullie groep wordt weer vernieuwd dit jaar. Na een cool spel en een mooie vlucht zijn jullie echte toppers!

 

15/09: Wie van jullie kan er pingpongen? Ik hoop iedereen want het gaat u vandaag een groooooot voordeel opleveren. Wie een eigen palletje en balletjes heeft mag dat gerust meebrengen. Verkleden in een oldschool pingponger geeft ook bonus!

 

22/09: 1 grote bach, water, een zwembroek (of niet), iets neig glibberig en een gigantisch machine. Hmmm, wat gaan we daar mee uitsteken? Een handdoekske kan ook wel van pas komen.

 

29/09: Jenga is een spel van nauwkeurigheid en geduld. Trainen kan je makkelijk thuis al doen. Om de rest van het spel te willen weten zal je gewoon van 14u tot 17u naar de Chiro moeten komen.

 

6/10: Leidingsweekend (onder voorbehoud)

13/10: Breng uw beste paar longen mee vandaag want er gaat een heleboel geblazen moeten worden vandaag. Een klakkebuis, bril en boekskes brengt ge ook maar mee als ge wilt winnen.

 

20/10: 2 belangrijke gebeurtenissen in je leven dat je zult moeten onthouden zijn: 14-18 & 40-45. War, Guns and Bombs. Kleren van dezen tijd zijn zeker een meerwaarde.

 

27/10: Als topper moet je al eens iets zwaars kunnen verzetten/verrollen. Moest je die spieren nog niet hebben gaan we daar vandaag aan werken. We spelen met grote en zware voorwerpen vandaag.

 

03/11: Halloween hier Halloween daar, op de Chiro ligt het grootste gevaar …

 

10/11: Omdat wij nu al bezig zijn met jullie volgende kamp, gaan we daar vandaag al wat voor proberen doen. Allemaal paraat is de boodschap!

 

 

Voila se makkers. Jullie zijn weer volledig bijgewerkt na ons 1ste boekske! Wij hopen jullie allemaal vol enthousiasme terug te zien op 8 september.

 

Dikke kussen,

Tibo en Jappe