Via volgende link kan je het volledige   "boekske"   downloaden en bekijken. Veel leesplezier!

Via volgende link kan je het volledige "boekske" downloaden en bekijken. Veel leesplezier!

SLOEBERS     

Ahoi Sloebertjes!

 

Het Chirojaar staat weeral voor de deur! Samen met jullie hopen wij er een supertof jaar van te maken. Voor een deel van jullie is het allemaal nog nieuw, maar samen met de leiding en de tweedejaars sloebers gaan we er een lap op geven! Wat staat er ons zoal te wachten? Elke zondag van 14u tot 17u dolle pret, ravotten, lachen, gieren, brullen, en af en toe eens lekker vuil worden! Zo nu en dan eens een uitstapje, en natuurlijk het mega sloeberweekend niet te vergeten! Maar wie zijn die drie leiders nu? We zullen ons eens kort voorstellen ;)

 

Jooow sloeberkes, ik ben leider Tomat. Ik ben 22 jaar en ben daarmee de oudste leider in de chiro. Dit is mijn 5de jaar als leider, ik ben bijna 2 meter groot en heb dus ook vrij grote voeten. Mijn lievelingskleur is blauw en mijn lievelingseten is stoofvlees friet. Ik heb er zeer veel zin in en hoop er samen met jullie een megasuperduper graaf jaar van te maken!

 

Dag mannen, mijn naam is Kobe en ook ik ben dit jaar jullie leider, ik ben 20 jaar en dit is al mijn vierde jaar leider in de Chiro. Ik ben ne gemiddelde meter 80 en mijn schoenmaat is 42. Mijn lievelingskleur is rood (ah ja nèm) en ik eet graag diepvriespizza. Mijn lieverlingsgetal is 7 en mijn favoriete letter is F. Voila se nu da jullie mij wa kennen kunnen we toch al me een gerust hart aan ons jaar beginnen!

 

Tsjeur Sloebers, leider Clovis hier! Ik ben 21 jaar en dit is mijn vierde jaar leiding. Doorheen de week houd ik me bezig met studeren. Om goed te kunnen opletten in de klas draag ik een bril met sterkte -3. Mijn lievelingskleur is paars en ik zou elke dag vol au vent kunnen eten. In het weekend speel ik ook voetbal, samen met leider Tomat bij Dynamo Djem. Ik heb ook 2 broers, die een paar jaar voor mij ook leiding zijn geweest in onze Chiro. Zo, jullie kennen mij nu al een beetje, en voor de rest leren jullie mij zeker kennen doorheen het jaar! Ik heb er superveel zin in!

 

 

 

 

 

15/09: lang lang laaaaang geleden dacht een geniale man bij zichzelf: Ik richt de Chiro op! Die meins moesten ze een standbeeld geven! Vandaag ontdekken we alles maar dan ook alles over de Chiro én over onze medesloebers en leiders.

 

22/09: Groot probleem! Door de droogte van afgelopen zomer en de 37e hittegolf is al het water van de Chiro op. Man man man, miserie miserie miserie. We zullen ons beste beentje moeten voorzetten vandaag om dit grote waterprobleem op te lossen!


29/09: Plopperdeplopperdeplop! Dag ploppertjes allemaal! Kabouter klus heeft weer iets uitgehaald en heel het dorp is ontploft! Helpen jullie mee om het kabouterdorp terug op te bouwen? Vergeet jullie pinnemuts niet!

 

4-6/10: Dit weekend helaas GEEN CHIRO. De leidingsploeg gaat op weekend om het komende jaar te plannen. Tot volgende week!

 

13/10: We weten allemaal dat je niet moet sollen met de sloebers. Maar wie van jullie is nu echt de beste sloeber? Wie mag zich kronen de sloeberkampioen? Vandaag testen we jullie en zien we wat voor vlees we in de kuip hebben.

 

20/10: De boerinnenbond organiseert vandaag speciaal voor de sloebertjes ne grote pannekoekenbak! Maar helaas, een smerige dief heeft al de ingrediënten gestolen! We moeten hem te pakken krijgen sapperdepietjes!

 

27/10: Vandaag gaan we opzoek naar de verborgen schatten van Melsele. Veel kunnen we er nog niet over zeggen, aangezien ze nog verborgen zijn. Speurneus en vergrootglas kan zeker van pas komen vandaag! En een goei spa!

 

03/11: Oeeeeeeh de tijd van de spoken en vampieren is weer aangebroken! Naar het schijnt zijn er allerlei duistere monsters op de Chiro gezien… kom verkleed in je favoriete monster!

 

10/11: ‘t Is wapenstilstand, maar niet voor de sloebers! Vandaag vechten we met de vijand en maken we alles kapot wat ons pad kruist! Allemaal in legeruniform sloebers! Ingerukt!

 

 

Ziezo beste sloebers, tot zover ons allereerste boekje! We hebben er superveel zin, hopelijk zien we jullie elke zondag in uniform op de chiro! Dag en bedankt!

 

Indien er ouders zijn met vragen, wij organiseren een infoavond. Wanneer deze plaatsvindt, wordt jullie nog meegedeeld. Voor dringende vragen kan je ons op de Chiro aanspreken of bereiken op onze gsm-nummer (zie verder in dit boekje).

 

Gegroet

 

Clovis, Tomat, Kobe